Tineti minte ca fiecare bebelus este unic si se dezvolta in ritmul lui propriu. Nu trebuie sa va ingrijorati daca bebelusul dumneavoastra este mai slabut sau mai mic decat alti copii de varsta lui. Pediatrii utilizeaza un grafic de crestere, pentru a urmari evolutia micutului, si numai daca acesta nu se incadreaza intre limitele normale la o anumita varsta, medicul poate recomanda masuri. Tineti minte ca, atat timp cat pediatrul nu va avertizeaza in legatura cu acest aspect, totul este in regula si nu trebuie sa va ingrijorati.
Suptul degetului
Este posibil ca bebelusul dumneavoastra sa fi inceput deja sa-si suga degetul, desi nu toti copiii mici trec prin aceasta faza. Aceasta reprezinta o activitate prin care micutul se simte confortabil si in siguranta, observata, in unele cazuri, chiar si inainte de nastere, in interiorul uterului. Deocamdata nu aveti de ce sa va ingrijorati, deoarece inca nu i-au iesit dintii, iar suptul degetului nu poate afecta cresterea lor sau forma gurii. In mod obisnuit, nu peste multa vreme, se va dezbara de acest obicei de unul singur, fara mari probleme.
Atentie la caderea parului
Este posibil ca, aproximativ in aceasta perioada, mamicile sa observe un efect secundar destul de neplacut al nasterii: caderea parului. Nu trebuie sa o luati prea in serios, intrucat problema este una avand caracter temporar. Caderea parului nu este provocata de ceva ce ati facut sau nu ati facut dumneavoastra, ci este o situatie destul de frecventa si perfect normala care urmeaza nasterii, pe fondul oboselii acumulate in cele cateva luni de cand sunteti mamica. Nu uitati ca trebuie sa aveti grija si de dumneavoastra, pentru a putea avea grija de bebelus. Apelati cu incredere la membrii familiei sau la prieteni, care ar putea sa stea o ora, doua, cu copilul, timp in care sa va puteti relaxa un pic.