Bebelusul vostru este pregatit sa invete de la nastere si chiar inainte. Si pentru aceasta isi foloseste toate simturile ca sa inteleaga lumea din jurul lui.
Teatrul "Ion Creanga" si www.nou-nascuti.ro, in calitate de partener media v-au oferit ocazia de a participa la acest eveniment.
Nou-Nascuti, asa cum v-a obisnuit, nu a pierdut ocazia sa va informeze despre acest eveniment, in premiera in Romania..
Baloane colorate – Proiect "Educatia timpurie. Teatru pentru copii de 0-3 ani" a fost unul din spectacolele prezentate in cadrul Festivalului international de teatru pentru copii "100, 1000, 1000 000 de povesti"
Baloane colorate s-a dorit a fi o incursiune in universul inconjurator, condusa de un amfitrion povestitor, Omul alb, in universul culorilor: rosu, verde, albastru, propunând copiilor redescoperirea culorilor, formelor, numelor lucrurilor. Un spectacol interesant si amuzant, pentru dezvoltarea imaginatiei, cu trucuri de circ, jucarii si joaca, muzica si interactivitate-pentru ca tot spectacolul se desfasoara in relatie cu cei mici. Copiii au fost condusi in acest univers de 3 personaje: Clovnul Rosu, Clovnul Verde si Clovnul Albastru, iar fiecare culoare a fost ilustrata de o tema muzicala leitmotiv.
Primul astfel de spectacol a fost Baloane colorate in regia binecunoscutei si indragitei actrite, Anca Sigartau – masterand Universitatea de teatru, acompaniata de masteranzi de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica si actori ai Teatrului Ion Creanga.
Este un spectacol de succes, care a "prins" foarte bine in toata Europa. Creatorul ideii de teatru pentru copii 0-3 ani, regizorul italian Roberto Frabetti, a reusit sa organizeze un festival cu acest tip de spectacole, in marile orase ale Italiei care ulterior s-a extins in mai multe orase din Europa.
In Romania a fost primul eveniment de acest gen si a avut un real succes. Parintii au fost bucurosi ca au putut sa ofere piticilor lor clipe de neuitat. Copiii, desi foarte mici, au fost cu adevarat spectatori, chiar daca la sfarsit nu stiau sa bata din palme, sau ca povestea s-a terminat – ochii larg deschisi, chiar si gura larg deschisa de mirare, atentie, liniste, concentrare, au fost reactiile lor, care au oferit satisfactii tuturor celor implicati in crearea acestui eveniment, unic in Romania.
Bucuria muta de a primi magia teatrului, a fost cea mai frumoasa apreciere primita sincer de la niste spectatori atat de mici.