Vara a trecut parcã prea repede, toamna e si ea pe sfârsite si iatã-ne ajunsi în noiembrie, asteptând cu nerãbdare sã vinã perioada sãrbãtorilor de iarnã. Întunericul asternut devreme peste oras si vremea rece de afarã ne zoresc sã intrãm în case mai repede decât ne-am dori. Copiii sunt încã plini de energie si cu chef de joacã, încercând mereu sã descopere noi si noi activitãti care sã îi tinã ocupati – mãcar pentru o vreme. Ne planificãm concedii, bugete, în curând va începe si ,,goana” dupã cadouri pentru cei dragi. Vrem ca toti sã fie fericiti si multumiti de darurile primite, pentru cã noi le oferim din toatã inima. M-am gândit sã îmbin utilul cu plãcutul si am început de câteva zile sã ,,mesteresc” împreunã cu copiii diverse decoratii pentru Crãciun, felicitãri si alte lucruri cu care sã ne împodobim casa de sãrbãtoare sau pe care sã le putem oferi cadou celor dragi din familie si prietenilor.

Din experienta anilor trecuti, am observat faptul cã le place mult copiilor mai mãricei sã decupeze, sã coloreze, sã lipeascã, sã facã ceva cu mânutele lor. Si de ce sã nu îi încurajãm dacã au astfel de pasiuni? În acest fel, au activitãti variate stând în casã, îsi dezvoltã creativitatea si imaginatia, îndemânarea, învatã sã fie rãbdãtori, perseverenti, sã nu se dea bãtuti dacã ceva nu le reuseste de prima datã, ci sã continue.

Timpul pe care îl petrecem alãturi de copii, lucrând împreunã cu ei sau supraveghindu-i în timp ce noi pregãtim cina, este minunat pentru a-l petrece activ, povestind cu ei. În acest fel, vocabularul lor se poate îmbogãti. Iar când totul este gata, satisfactia copiilor cã îsi vãd obiectului terminat, fãcut de mânutele lor, este pe mãsurã. Este o activitate frumoasã, linistitã, deloc costisitoare – putem folosi ce avem prin casã (sau, dacã e nevoie sã ,,investim” bani, nu ne costã foarte mult): hârtii colorate, cartoane, diverse ate si panglici, creioane colorate, acuarele si pensulã, un lipici bun, betisoarele rãmase de la înghetata mâncatã în timpul verii, rolele de carton de la prosoapele de hârtie folosite în bucãtãrie, seminte, castane si frunze uscate strânse în parc, în timpul plimbãrilor pe-afarã, nasturi, bucãtele de materiale textile, etc (aici e pusã la contributie si imaginatia mamei). Vã arãtãm câte ceva din ce am fãcut noi:

Felicitari

Rame foto (urmeaza sa le decoram)

Stelute din betisoare lipite intre ele

Coronita din hartie (se decupeaza conturul palmei copilului)

Clopotel dintr-ul ghiveci mic de lut, pe care l-am pictat cu acuarele

Un castel din carton si hartie transparenta (in interior am pus o lumanare mica, se vede frumos pe intuneric)

Un articol scris de cami28, membru NN