Pana la varsta de 6 luni, laptele matern este suficient pentru un bebelus. Acesta contine toti nutrientii necesari dezvoltarii unui copil. Dupa varsta de 6 luni, si dupa acordul medicului pediatru, mamica poate introduce alimentatia solida micutului. Ce facem, insa, daca bebelusul nu consuma piureul de legume? Ii punem si putina sare? Raspunsul este NU categoric. Pana la varsta de 1 an, bebelusul nu trebuie sa consume sare in mancare. Mai exact, piureurile, supele, ciorbitele, toate se prepara fara sare pana la varsta de 1 an. In plus, bebelusul nu stie ce gust au mancarurile cu sare asa ca refuzul lui nu se datoreaza lipsei acesteia.
Sarea poate fi periculoasa pentru sistemul digestiv al copilasului care nu este suficient de bine dezvoltat pana la varsta de un an. In plus, nici rinichii nu pot procesa un exces de sare. Pana la varsta de 6 luni, un bebelus are nevoie de 0,5-0,8 g/zi de sare, cantitate care se intalneste in laptele matern sau in laptele formula. Altfel spus, abia dupa varsta de un an puteti adauga sare in mancarea bebelusului dvs.
Nici zaharul nu este recomandat in alimentatia unui bebelus pana la varsta de un an. Mai exact, acesta nu este necesar pentru dezvoltarea armonioasa a unui copil. De asemenea, laptele praf, fructele si legumele contin suficient zahar astfel incat sa nu mai fie nevoie sa adaugati si dvs. Nu indulciti ceaiurile, sucurile sau budincile, obisnuiti copilul cu iaurturi si fructe naturale, cu tarte de fructe si indulcitori naturali, precum siropul de artar sau curmale. Dupa varsta de un an, copilasul poate consuma si dulciuri pregatite in casa, cu ingrediente sanatoase si naturale.